Servisne informacije     | 28.08.2018. 08:38 |

U pojednim područjima Bosne oblačno, u ostatku zemlje vedro

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - U istočnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne dana će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. U ostatku zemlje pretežno vedro.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u zapadnim područjima na momente i pojačan. U Hercegovini umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu od 28 do 30 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena. 

U Bosni je jutros bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan-sedlo 11, Bihać i Sanski Most 12, Banja Luka 13, Bugojno, Livno, Sarajevo i Sokolac 14, Doboj, Srebrenica i Tuzla 15, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Zenica i Zvornik 16, Trebinje 21 i Mostar 23 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta