Stranačke aktivnosti     | 27.08.2018. 19:18 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

Tokom današnje posjete tvornici mašinske hidraulike BNT - TMiH u Novom Travniku, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić upoznao se sa rezultatima proizvodnje i čestitao menadžmentu i direktoru Adisu Ikanoviću na uspješnoj poslovnoj godini.

Posjeti je prisustvovao i federalni minister energetike, industrije i rudarstva Nermin Džindić, koji je istakao koliko se stanje poboljšalo u ovoj strateški važnoj industriji u posljednje tri godine otkako je on na čelu ovog resora u Vladi Fedracije BiH.

- U ovom period namjenska industrija je zaposlila 1000 novih radnika, promet preduzeća namjenske industrijeiI istovremeno izvoz je povećan za 60 posto, ukupni profit se svake godine povećavao po 30 miliona KM - rekao je ministar Džindić.

Direktor Ikanović je podsjetio da TMiH danas zapošljava 290 radnika, a ove godine je ostvaren promet od 12,5 miliona KM, što je tri puta više u odnosu na rezultate postignute prije samo dvije godine. Ova firma je tako od gubitaša postala kompanija koja uredno servisira svoje obaveze prema državi i uposlenicima i pozitivno posluje.

Na kraju, Radončić je obišao proizvodne pogone BNT-TMiH, te  lično čestitao Džindiću na impresivnom razvoju namjenske industrije i njegovom liderstvu  u tome.

- Namjenska industrija jeste strateški bitnai i veoma je važno da njen budući razvoj bude u skladu sa najvišim standardima NATO pakta i da proizvodnja bude plasirana u prijateljskim zemljama - zaključio je Radončić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SBB

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo