Regija     | 27.08.2018. 16:21 |

EK: Prištini i Beogradu se mora dati prostor za dogovor

FENA Mladenka Krilic

EK: Beogradu i Prištini se mora dati prostor za dogovor

BRUXELLES, 27. kolovoza (FENA) - Glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančič izjavila je danas u Bruxellesu kako Evropska komisija smatra da se Beogradu i Prištini mora dati prostor za dogovor o sadržaju sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa.

Europska unija, kao posrednik, ne može da komentira moguće elemente sporazuma, kazala je ona, dodajući kako se nastavlja intenzivan rad s objema stranama po pitanju sporazuma.

- Njima se mora dati prostor da se suglase o sadržaju sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa. Jasno je da mi, kao posrednici, ne možemo da komentiramo moguće elemente (sporazuma). Nastavljamo intenzivno raditi s obje strane po pitanju sveobuhvatnog i održivog sporazuma, koji će podržati međunarodna zajednica i koji će u potpunosti sprovesti obje strane - rekla je Kocijančič na konferenciji za novinare u Bruxellesu koju prenose beogradski mediji.

Ona je također dodala kako su dvije strane izrazile što smatraju prioritetima, kao i da je bilo mnogo izjava, i tijekom proteklog vikenda, napomenuvši kako rješenje mora biti u skladu s međunarodnim pravom.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić će raspisati nove beogradske izbore za 2. lipnja

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Vučić o dijalogu s Prištinom: Razgovori će se voditi na 'drugačiji način'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo