Sport     | 27.08.2018. 15:14 |

Započinje anketiranje građana o stanju sporta u općini Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Općina Centar Sarajevo započela je izradu općinske strategije iz oblasti sporta za period 2019-2022. godine, u sklopu koje je izrađena anketa s ciljem prikupljanja neophodnih podataka o potrebama građana u oblasti sporta na području te općine.

Anketa će se koristiti za izradu Strategije iz oblasti sporta, te se pozivaju svi zainteresovani da na ovaj način aktivno učestvuju u izradi Strategije i iznesu svoje mišljenje.  

Svi zainteresovani anketu mogu pronaći na linku: https://goo.gl/forms/Z6gxtt5qOEYyI33i2, saopćeno je iz Općine Centar.

Istovremeno, spremna je i printana verzija ankete, koja će u narednoj sedmici biti plasirana u osnovne i srednje škole sa područja općine Centar, JU Centar za sport i rekreaciju, Centar za zdravo starenje, općinske službe, matični ured, mjesne zajednice, info pult, kao i na ulice i trgove ove lokalne zajednice.

Anketiranje će se provoditi do 10. septembra ove godine.

Jedan od zaključaka 5. tematske sjednice Općinskog vijeća Centar posvećene stanju sporta i sportskih objekata na području središnje sarajevske općine, bio je da se pristupi izradi i usvajanju općinske strategije djelovanja iz oblasti sporta, da bi se unaprijedilo stanje u toj oblasti.

Ovaj dokument će pratiti usvojenu Strategiju razvoja Općine Centar za period do 2022. godine. 

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić donio je rješenje o imenovanju Koordinacionog tijela i radnih grupa za izradu Strategije iz oblasti sporta Općine Centar za period 2019-2022. godine.

Zadatak Koordinacionog tijela je da izvrši analizu trenutnog stanja, definisanje problema i utvrđivanje prioriteta te planiranje aktivnosti za rješavanje problema u oblasti sporta na području ove lokalne zajednice.

Radne grupe su formirane za sljedeće oblasti: propisi iz oblasti sporta; analiza stanja sportske infrastrukture; analiza uslova rada i razvoja sportskih organizacija; inkluzija u sportu; analiza učešća građana u sportskim aktivnostima; zdravlje sportista; unapređenje rada u sportu; učešće žena u sportu; mediji i sport; swot analiza strateških i prioritetnih ciljeva te akcionog plana.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'