Stranačke aktivnosti     | 27.08.2018. 14:20 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

Koalicija Hrvatsko zajedništvo oštro reagira zbog nemara vladajućih prema poljoprivrednicima, izostanku poticaja za poljoprivredne kulture i njihova davanja onima koji se poljoprivredom nikada nisu bavili, ali su odani stožernoj stranci.

Nedjeljna kiša u Brotnju, grimljavina i desetak stupnjeva niže temperature ne samo da su nas osvježile nego i najavile kako je ljeto na izmaku i podsjetile na plodove jeseni i manifestaciju „Dani berbe grožđa“ koja se svake godine, ovisno je li ili nije izborna godina (a ova to jeste i vladajuća stranka će tu manifestaciju iskoristiti za svoj završni predizborni skup!), dogodi na početku ili na koncu rujna.

Već tjedan dana glavnom prometnicom, odnosno jednom jedinom koja kroz središte Čitluka vodi prema zapadnoj Hercegovini i dalje prema Hrvatskoj (jer je zaobilaznica u planu od kada je HDZ BiH proteklih 28 godina na vlasti) uz zaglušujući promet valjaju se i traktori s grožđem. U najvećem vinogorju u BiH otpočela je berba, ali otkupna cijena toga broćanskoga zlata ne zna se, ali zato na svakom koraku vise jumbo plakati s kojih vrišti 0,75 KM za kilogram makedonskoga grožđa.

Prisjetimo se i cijene smilja 7 KM od prije nekoliko godina i usporedimo ju s ovogodišnjom cijenom od 1,30 KM po kilogramu, ali i nemogućnošću otkupa, što nas vraća na Recept druga Moše Pijade. Prisjetimo se njegovih riječi: „Moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. ...mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira...“. Upravo po tom receptu rade i danas vladajući, djeca i unuci onih koji su tako zdušno slušali druga Mošu.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo bori se upravo protiv takvih, a za prava poljoprivrednika koji svojim žuljevitim rukama hrane svoje obitelji, a uz jedan korektan odnos odgovornih mogli bi hraniti i cijelu BiH, ali i izvoziti svoje proizvode. No onda se njima ne bi moglo manipulirati, bili bi gospodari svoje sudbine i zbog toga ih se sustavno uništava, a oni sami primorani su uništavati proizvedeno, preoravati nasade smilja, sijeći voćnjake: malina, šljiva, bresaka; bacati lubenice, jer ih više nemaju komu ni darivati. Zato odlaze trbuhom za kruhom u bijeli svijet gdje ni voće ni povrće nije slatko i kvalitetno kao naše, gdje GMO preuzima tržište, a vladajući i interesne skupine se bogate.

I vratimo se na početak priče. Bliži se manifestacija „Dani berbe grožđa“; doći će i stožernik, idu izbori, pričat će umornom i prevarenom poljoprivredniku o blagostanju, poticajima, obećavati, smješiti se, čak se i rukovati s čašom blatine ili žilavke nazdravljati vam, uz bogatu trpezu koju ste vi platili, a sve samo s jednim ciljem da mu opet ukažete povjerenje i zaokružite na listiću njegovo i ime njegove stranke, a nakon toga sve po starom sljedeće četiri godine ili ćete pasti u depresiju ili kupiti autobusnu kartu za Njemačku u jednom smjeru. Koalicija Hrvatsko zajedništvo preporuča vam: trgnite se iz letargije, preuzmite odgovornost i na sljedećim izborima kaznite one koji poljoprivredne poticaje daju liječnicima, odvjetnicima, inženjerima, a nikada poljoprivrednicima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zelenika nije sigurna u regularnost izbora

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta