Stranačke aktivnosti     | 27.08.2018. 12:12 |

Saopćenje za javnost Pokreta 'Odgovor'

FENA Saopćenje

Ćamil Duraković, lider Pokreta "Odgovor", ocijenio je kukavičkim napad na novinara BN Televizije Vladimira Kovačevića. Duraković poručuje da je ovo direktna posljedica kontinuiranog kršenja medijskih sloboda u RS-u.

"Prvo su zabranjivali okupljanja. Krenulo je u Prijedoru i Kravici, a završilo na banjalučkom Trgu Krajine. Onda su napadali novinare, krenulo je od prijetnji onima koji su izvještvali o pravima povratnika, sada je nastavilo prebijanjem novinara BN Televizije. Kako tretiraju povratnike prvog dana, tako tretira cijelu RS narednog, mi smo mu lakmus papir - šta može proći nekažnjeno", kazao je Duraković.

"Pozivam kukavice koje udaraju na našu djecu, da se 'muški' suoči sa nama - liderima otpora u entitetu RS umjesto da kukavički šalje svoje plaćenike na vrijedne ljude čiji je posao izvještavati o događajima i raditi čestito svoj posao. Dosta ste tukli majke Srebrenice, nezavisne novinare i mlade aktiviste, pokušajte udariti na nas", poručio je Duraković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javost Pokreta Odgovor

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo