Bosna i Hercegovina     | 27.08.2018. 11:24 |

Građanski savez - Senator McCain zaslužio ulicu u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Građanski savez (GS) izražava iskreno saučesće prijateljskom američkom narodu zbog smrti velikog državnika i patriote senatora Johna McCaina, saopćeno je iz GS-a. 

- Mi u GS-u pripadamo onoj generaciji građanki i građana BiH koje je obilježio rat i agresija na našu zemlju i koja nikada neće zaboraviti ulogu SAD u pomoći BiH da se od iste odbrani. Senator McCain je bio jedan od glavnih zagovarača da se od samog početka agresije na BiH susjednim državama onemogući da koriste superiornost u naoružanju koja je bila uzrokovana nepravednim embargom na oružje našoj zemlji - ističu iz GS-a.

Dodaoju da je McCain, uz Boba Dolea, Josepha Bidena i druge, bio zvijezda vodilja aktivne američke politike prema BiH.

- Dok god naša zemlja postoji prijateljstvo pokojnog senatora McCaina i njegovo zalaganje za BiH u najtežim trenucima ostaće vječno u srcima svih pravdoljubivih građana ove zemlje. Senator McCain zaslužuje da mu se narod BiH javno zahvali davanjem imena ulica i javnih ustanova po njegovom imenu - stoji u saopćenju. 

GS će pokrenuti proceduru u relevantnim zakonodavnim institucijama na lokalnom nivou da se ime Johna McCaina zauvijek pamti.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo