Stranačke aktivnosti     | 27.08.2018. 11:06 |

Saopćenje za javnost Građanski savez

FENA Saopćenje

Senator McCain je zaslužio ulicu u Gradu Sarajevu

Građanski savez (GS) ovim putem želi izraziti iskreno suačesće prijateljskom američkom narodu zbog smrti velikog državnika i patriote, senatora John McCain-a.

Mi u GS-u pripadamo onoj generaciji građanki i građana BiH koje je obilježio rat i agresija na našu zemlju i koja nikada neće zaboraviti ulogu SAD u pomoći BiH da se od iste odbrani. Senator McCain je bio jedan od glavnih zagovarača da se od samog početka agresije na BiH susjednim državama onemogući da koriste superiornost u naoružanju koja je bila uzrokovana nepravednim embargom na oružje našoj zemlji. McCain je, uz Bob Dole-a, Joseph Biden-a i druge, bio zvijezda vodilja aktivne američke politike prema BiH.

Dok god naša zemlja postoji prijateljstvo pokojnog senatora McCaina i njegovo zalaganje za BiH u najtežim trenucima ostaće vječno u srcima svih pravdoljubivih građana ove zemlje

Senator McCain zaslužuje da mu se narod BiH javno zahvali davanjem imena ulica i javnih ustanova po njegovom imenu.

GS će pokrenuti proceduru u relevantnim zakonodavnim institucijama na lokalnom nivou da se ime Džona Mekejna zauvijek pamti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

GS

Vezane vijesti

Prijedlozi zastupnika DF-a i GS-a za Zavod Pazarić i ustanove sličnog tipa

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo