Stranačke aktivnosti     | 25.08.2018. 15:53 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA: Zašto se Radončić i Bećirović plaše istine?

Nakon što su se u nekoliko navrata SBB i SDP u svojim saopćenjima, govoreći o SDA i budućem članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću, koristili najprljavijim, prizemnim vokabularom, na šta im je SDA odgovorila istinom i činjenicama o njima samima, kandidati tih stranaka za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine iznenada su odlučili voditi „pozitivnu kampanju“.

SDA je na uvrede odgovorila isključivo istinom i činjenicama o Fahrudinu Radončiću i Denisu Bećiroviću, a to što im istina i činjenice o njima samima ne odgovaraju i što ih smatraju “prljavim” je njihov, a ne problem SDA.

S obzirom da su se kandidati SBB-a i SDP-a, suočeni sa istinom koje se očigledno plaše, iznenada opredijelili za vođenje „pozitivne kampanje“, svoj strah od istine pokušavaju prikriti ispraznim populističkim frazama lišenim suštine.

Građani Bosne i Hercegovine bi zaista htjeli čuti nešto više o „konkretnim rješenjima“ i „konkretnim rezultatima“ koje spominje Denis Bećirović, ili o „ekonomskim projektima“ koje najavljuje Fahrudin Radončić, ali oni ih, očigledno, ljubomorno čuvaju od očiju javnosti. Zapravo ih nemaju!

Jedini konkretan stav kojeg ova dvojica kandidata i stranke kojima pripadaju imaju jeste stav o SDA, stav o konkretnim potezima SDA, ali i utemeljenu zajedničku potrebu da izbjegnu bilo kakvu odgovornost za budućnost države Bosne i Hercegovine i svih njenih građana, osim njih samih.

Da je Fahrudin Radončić lider smutnje, a Denis Bećirović lider populizma, jasno je svim građanima ove zemlje i niti jedna laž o SDA koju izreknu to neće promijeniti. Za svaku neistinu, dobit će istinu. Ogolit ćemo svu njihovu populističku demagogiju, i razbistriti sve njihove spinove i smutnje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom