Magazin     | 25.08.2018. 15:11 |

U Lici idući vikend prvi "Hrvatski Festival Hodanja"

FENA Agencije

GOSPIĆ, 25. kolovoza (FENA) -Turistička zajednica Ličko-senjske županije organizira idući vikend - 1. i 2, rujna - prvi "Hrvatski Festival Hodanja“ (HFH) sa startom u Gospiću i Otočcu, online prijave traju do iduće srijede - 28. kolovoza , među kojima su i dvije duge staze - Gospić Tesla u dužini od 30 kilometara i Otočac Gacka u dužini od 34 kilometra.

Zainteresirani se mogu online prijaviti i za kraće staze Gospić Tesla od 20 kilometara i Otočac Gacka 18 kilometara ali i za mini staze duge 12 kilometara, i to za oba dana i u oba grada iz kojih "starta" hodanje.

Direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević rekao je u subotu za Hinu kako je zanimanje za prvi festival hodanja jako veliko i ima dosta prijava, najviše iz Zagreba i Zadra, ali i iz svih drugih krajeva Hrvatske. Dodao je da su mini staze uveli naknadno u petak zbog upita i zahtjeva mnogobrojnih obitelji s malom djecom.

"HFH će se kao prvi ili probni održati već ovoga rujna, ali će od naredne godine HFH prvoga vikenda u rujnu biti i službeno uvršten u kalendar Međunarodnoga hodačkog udruženja IMA (International March Association), te nam je cilj da sve bude dobro organizirano i da ovo postane dugogodišnja internacionalna priča, jer Lika ima što pokazati, prekrasnu i uglavnom netaknutu prirodu", istaknuo je Radošević i dodao kako je za idući vikend najavljeno i lijepo vrijeme.

 

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Brojne Sarajlije i turisti uživali na Trebeviću (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana