Stranačke aktivnosti     | 25.08.2018. 11:31 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Poljoprivreda je najveća razvojna šansa Republike Srpske koja je nedovoljno iskorišćena, iako postoje svi uslovi da ova djelatnost postane ključni nosilac rasta, razvoja i zapošljavanja u tom bh.entitetu.

Republika Srpska je trenutno ima veoma niske podsticaje za poljoprivredu, kao i stalne zaostake i kašnjenja u isplatama, što je izdvaja od ostatka regije gdje se u poljoprivredu ulažu velika sredstva.

Program obnove Republike Srpske predviđa nova rješenja koja će omogućiti da se pravilnici o podsticajima donose na periode od 5 do 10 godine, umjesto dosadašnje prakse kratkoročnih odlluka. Tako bi se proizvođači lakše opredjeljivali za pojedine vrste proizvodnje, jer bi unaprijed znali na koje podsticaje mogu računati u budućoj proizvodnji.

PDP će se zalagati da iznos podsticaja bude 6 do 7 posto od domaćih prihoda budžeta i da se taj iznos obavezno obezbjeđuje i isplaćuje po prioritetu u odnosu na ostale stavke u budžetu Republike Srpske, čak i prije plata u administraciji.

Za ukupnu obnovu Republike Srpske od presudnog je značaja u kojoj mjeri ćemo uspjeti da obnovimo naše selo i poljoprivredu kao osnovno zanimanje onih koji žive na selu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu