Servisne informacije     | 25.08.2018. 11:08 |

U nedjelju kiša, od ponedjeljka poslijepodne postepeno razvedravanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini će danas veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34 stepena.

U nedjelju, 26. augusta, prognozira se jače naoblačenje koje će u Bosni i Hercegovini usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Već u jutarnjim satima oblačno u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Do sredine dana postepeno naoblačenje u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini oblačnost umjerena do pretežna. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini veći dio dana vjetar južnog smjera.

U poslijepodnevnim satima vjetar će u Hercegovini promijenuti smjer na sjever. Temperatura zraka u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne između 14 i 19 stepeni. U centralnim i istočnim područjima najviša dnevna temperatura zraka između 20 do 26 stepeni, s početkom padavina temperatura u opadanju. Na jugu zemlje jutarnja temperatura zraka od 17 do 21 stepen, a najviša dnevna između 25 i 29 stepeni.

U ponedjeljak, 27. augusta, pretežno oblačno u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Umjerena naoblaka se očekuje u Krajini i zapadu Bosne. U Hercegovini više oblačnosti prije podne. U drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 stepeni, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 22 stepena, na jugu zemlje od 26 do 29 stepeni.

U utorak, 28. augusta, u većem dijelu Bosne pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne oblačno, a u drugoj polovini dana razvedravanje. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti prijepodne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje od 14 do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 stepeni, na jugu zemlje od 28 do 31 stepen.

U srijedu, 29. augusta, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu zemlje od 15 do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 29 do 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta