Stranačke aktivnosti     | 24.08.2018. 21:46 |

Saopćenje za javnost SBB-a BiH

FENA Saopćenje

Večeras je kristalna dvorana hotela “Mellain” bila premala da primi sve članove Saveza za bolju budućnost koji su došli na unutarstranačku tribinu. Skupu su se, osim predsjednika Fahrudina Radončića, obratili i Adi Selman, Amela Mehmedović i Bahrudin Hadžiefendić.

Dezorijentirani dvojac

- Mi nećemo da ličimo na gospodina Izetbegovića ili Džaferovića, koji su čak i bajramske dane iskoristili da plasiraju laži na naš račun. Mi želimo da ljudima nudimo ekonomske programe, nacionalni program ujedinjenja Bošnjaka, koji nije ni na čiju štetu. Želimo da trasiramo precizan proevropski i prozapadni put za naš narod i državu i niko nas neće uvući u zamku prljave izborne kampanje, čiji je osnovni cilj da obeshrabri volju glasača i smanji izlaznost na birališta 7. oktobra.

Također, činjenica da je SDA trećeg bajramskog dana organizirala tribinu gdje ni njeni članovi, koji su morali doći, jer im se prijetilo otkazom na poslu, nisu vjerovali Izetbegoviću i Džaferoviću, pokazuje u kojoj se panici od realnog gubitka izbora taj dezorijentirani dvojac nalazi – rekao je Radončić.

Bošnjaci, također, rekao je Radončić, zaslužuju predsjednika koji će posjetiti sve evropske i svjetske zapadne destinacije, jer su Izetbegovića ignorirali svi zapadni lideri, a to po Bošnjake uopće nije bilo dobro.

- Bošnjaci moraju postati ozbiljan regionalni politički faktor, a ne da budu vazali neoosmanske politike i da okreću leđa svojim zapadnim saveznicima. Kao član Predsjedništva, siguran sam da mogu pokrenuti investicijske procese i dovesti velike investitore, a kao Bošnjak i musliman, sigurno neću potrošiti svoj mandat, kao što ih je Izetbegović trošio, a da ne riješim pitanje ugovora između države i naše Islamske zajednice.

Makronov zakon, vlada nacionalnog jedinstva, uspješna priča i snažno liderstvo, koje se neće pretvarati u svađe, koje odgovaraju samo Dodiku ili Čoviću i dokazuju da BiH, tobože, nije moguća, bit će kičma nove politike u BiH. Bošnjaci trebaju disati punim plućima, bez straha od montiranih procesa i zloupotrebe državnih službi, a suživot tri naroda jeste moguć i mi smo snaga koja će očuvati stabilnosti BiH – kazao je Radončić, pa nastavio:

Populističke kavge

- Savez za bolju budućnost vodit će programsku kampanju, neće se obazirati na konstantne laži dvojca Izetbegović – Džaferović, koji populističkim kavgama žele da sakriju od naroda da personalno u životu nikada ništa vrijednog nisu uradili.

Skup je završen porukom da ovo nisu obični izbori – ovo je referendum da li će BiH sa SBB-om i Radončićem ići evropskim putem ili će sa SDA i Džaferovićem otići s Erdoanom i radikalnom autokratijom.

Borci su ginuli za ideju BiH i povjerenja u Aliju, a ne da narodom vladaju Bakir i Sebija

Predsjednik SBB-a u Tuzli je, također, rekao da su mnogi Bošnjaci krenuli u rat vođeni idejom slobodne BiH i vjerujući rahmetli Aliji Izetbegoviću, ali sigurno nisu ginuli da bi njima već 30 godina upravljali Bakir i Sebija Izetbegović, rekao je Radončić, praćen ovacijama. 

Dugogodišnji teror nad narodom
I skup u Živinicama bio je izuzetno dobro posjećen, a i ovom prilikom SBB je potencirao da će kampanja ove stranke biti programska, ali da se neće dozvoljavati propagandnoj mašini Bakira Izetbegovića da izvrće historijske činjenice, zaglupljuje vlastiti narod, zastrašuje građane i da jedna uska grupa ljudi koja je uzurpirala tu stranku, nastoji da provodi dugogodišnji teror nad narodom.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!