Kultura     | 24.08.2018. 13:31 |

Premijera predstave 'Djeca sunca' 29. augusta u Sarajevskom ratnom teatru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. augusta (FENA) - Premijerom predstave "Djeca sunca" u režiji Selme Spahić, po tekstu Maksima Gorkog, Sarajevski ratni teatar SARTR otvorit će 29. augusta novu umjetničku sezonu.

"Djeca sunca", u produkciji Udruženja Kontakt i Sarajevskog ratnog teatra, imat će reprizna izvođenja 30. i 31. augusta te 1. septembra na sceni SARTR-a.

U predstavi igraju Ermin Bravo, Snežana Bogićević, Maja Izetbegović,Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Džana Pinjo, Sanin Milavić, Benjamin Bajramović, Kemal Rizvanović i Vanja Matović.

- Selma Spahić u ovoj predstavi podsjeća da je u svijetu u kojem je naizgled sve bijelo i čisto, najčešće nešto vrlo trulo i neprijatno. Svakodnevno ispijanje čaja bez svijesti da smo možda sami u njega sipali otrov dovodi do trovanja i nas i onih oko nas. Ako nas nakon toga uhvati groznica, na trenutak možda osvijestimo da nešto nije u redu, ali i dalje nastavljamo piti isti čaj. Tako nesvjesno pristajemo na igru koju nam omogućavaju ignorancija i neosviještenost, najveći protivnici revolucije. Ali, u ovoj predstavi, revolucija kuca toliko glasno da se moramo probuditi - saopćeno je iz SARTR-a.

Dramaturgiju potpisuje Nejra Babić, muziku Hanan Hadžajlić, scenografiju i kostim Selena Orb, fotografiju Ivan Hrkaš.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Aleš Kurt: Cijelu godinu želimo slaviti SARTR i ljekovite sile koje scena donosi

'Nigdje nikog nemam" ponovo na sceni SARTR-a

Gostujuća predstava 'Ukulele jam' u utorak i srijedu na sceni SARTR-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo