Sport     | 23.08.2018. 15:56 |

Kurić primio članove kadetske reprezentacije BiH u košarci (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je članove kadetske reprezentacije BiH do 16 godina, koji su osvojili drugo mjesto na Evropskom prvenstvu B-divizije u Sarajevu i ostvarili plasman u A diviziju.

Ministar Kurić im je čestitao i zahvalio im što na najbolji mogući način predstavljaju BiH.

- Čestitam vam na uspjehu koji ste imali i ne sumnjam u uspjeh koji ćete imati u A diviziji - kazao je Kurić.

Istaknuo je da će Ministarstvo kulture i sporta i Vlada Kantona Sarajevo uvijek stajati iza njihovih rezultata i podržavati ih kako bi pravili još bolje rezultate.

- To je naše čvrsto opredjeljenje. Na vama ostaje budućnost ove države i sporta. Prema tome, mi smo tu da vam damo svu moguću podršku da ostvarite što bolje rezultate – poručio je ministar Kurić.

Po njegovim riječima, država BiH bi trebala da preuzme jedan dobar dio finansiranja kad su u pitanju reprezentativne selekcije, bez obzira na to da li je to košarka, rukomet...Dodao je da će na tome i dalje insistirati.

- Nama nije teško pomagati ovu mladost - zaključio je ministar Kurić.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva zahvalio je ministru na prijemu, istaknuvši da su "ovi momci baš pokazali da je ovo Bosna i Hercegovina, da su jedan dobar kolektiv".

- Naglasio bih da nismo imali boljeg ministra kulture i sporta. Ministar i ovo ministarstvo su uvijek podržavali reprezentaciju BiH. Ovo ministarstvo i Kanton Sarajevo su uvijek imali razumijevanja i ovom prilikom im se zahvaljujem na podršci - kazao je Bukva.

Napomenuo je da se njihova pomoć ogledala u trenažnom procesu i finansijskoj  pomoći.   

Kapiten kadetske reprezentacije BiH Valentin Vidović je kazao da ovaj uspjeh predstavlja veliki poticaj da krenu dalje i da još više i jače treniraju, kako u klubovima, tako i u reprezentaciji.

Reprezentativac Denis Halilčević je kazao da mu je drago da neko ima povjerenja u njih, dodajući da su ostvarili značajan uspjeh ulaskom u A-diviziju.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2078

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1A6GMo9stz60ruWhUfviJVlpZ0BQ2knc8?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo