Bosna i Hercegovina     | 23.08.2018. 10:03 |

Volonteri Crvenog križa podijelili kurbane ugroženim Gornjovakufljanima

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 23. augusta (FENA) - Pedeset kurbana iz donacije Crvenog polumjeseca Turske podijelili su volonteri Općinske organizacije Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje socijalno ugroženim porodicama u toj općini.

-Akciju podjele kurbanskog mesa obavili su naši volonteri. Hvala svima koji su pomogli da uljepšamo Bajram onima koji trebaju našu pomoć  - kazao je predsjednik ove humanitarne organizacije Muris Pidro.

Po njegovim riječima, podijeljeno je ukupno 250 kilograma kurbanskog mesa, a svaki kurban bio je težak pet kilograma.

-U saradnji s Crvenim križom Federacije BiH,  Crveni polumjesec Turske svake godine organizira klanje i podjelu kurbana. Ove godine, 900 kg mesa namijenjeno je migrantima u Mostaru i Bihaću, a preostala količina od 1.250 kg mesa ugroženim stanovnicima u pet općina, među kojima se našao i naš grad - naglasio je.

Dodao je da će, u organizaciji Crvenog križa, uskoro biti organizirane još neke važne aktivnosti, kojima se žele stvoriti bolji uvjeti za rad u narednom periodu.

-Između ostalog, uskoro planiramo otvorenje novih prostorija u kojima ćemo ubuduće djelovati, kao i akciju dobrovoljnog darivanja krvi – istaknuo je Muris Pidro.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čavara nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf - Uskoplje

Predstava 'Taximetar' oduševila publiku u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Jajcu

Francesco Rocca podnosi ostavku na mjesto predsjednika Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'