Sport     | 22.08.2018. 16:47 |

Kurić: Podrška teniskom turniru Open RTC Barcelona 1899-Sarajevo 2018

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić prisustvovao je ceremoniji otvaranja 22. Teniskog turnira Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2018, Memeorijal Namik Terzimehić - J.A.Samaran.

Ove godine u turniru učestvuje 175 tenisera i teniserki do 16 godina iz 24 države. Ministarstvo kulture i sporta dugi niz godina podržava turnir, a ove godine je generalni pokrovitelj.

Ministar Kurić poželio je sreću mladim teniserkama i teniserima, kao i dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu svim takmičarima iz inostranstva.

- Posebno se zahvaljujem organizatorima TK Tenis pro 1996 na saradnji sa Evropskom teniskom asocijacijom koja je našem turniru dodijelila prvu kategoriju teniskog turnira -  kazao je Kurić u svom obraćanju.

Dorekotr turnira Haris Kafedžić  zahvalio se ministru Kuriću "koji je uložio puno energije da bi se ovaj turnir ponovo održao".

- Ministarstvo kulture i sporta KS dugi niz godina pruža podršku turniru Open RTC Barcelona 1899-Sarajevo 2018, što je rezultiralo izmjenom kategorizacije, tako da slobodno mogu reći da ovo Prvenstvo Evrope za juniore u tenisu - naglasio je  Kafedžić, koji je zvanično proglasio turnir otvorenim.

Teniski turnir Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2018, Memeorijal Namik Terzimehić - J.A.Samaran održava se od 20. do 26. augusta  na teniskim terenima GTA Teniske akademije u Hotonju.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića

Džumhur poražen na startu kvalifikacija za Masters u Miamiju, Fatić neuspješan u Zadru

Pad bh. tenisera na ATP rang listi, Đoković povećao prednost na vrhu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo