Ekonomija     | 22.08.2018. 08:27 |

Radnici Uljanik Grupe počeli opći štrajk

FENA Agencije

RIJEKA/PULA, 22. kolovoza (FENA) - Radnici riječkoga Brodogradilišta 3. maja i pulskoga Uljanika, odnosno cijele Uljanik Grupe, počeli su u srijedu ujutro u sedam sati opći štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, a štrajkat će na svojim radnim mjestima do ispunjenja uvjeta, odnosno do isplate plaća za srpanj.

Riječ je o štrajku do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaće, u kojem sudjeluju radnici svih sedam društava Uljanik Grupe u Puli, kao i radnici brodogradilišta "3.maj" u Rijeci. Od štrajka su izuzeti zaštitari, vatrogasci i dežurne službe. Radnici, kako je dogovoreno, štrajkaju na radnim mjestima, javila je Hina.

Štrajk u 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik Grupi počeo je jer Uprava nije ispunila obećanje i nije uspjela osigurati novac za plaće za srpanj koje se u 3. maju isplaćuju do 15. u mjesecu.

Sindikati su se u utorak u Puli sastali s Upravom Uljanika, u sklopu procesa mirenja koji je počeo prošloga tjedna, ali novac za plaće nije osiguran, dogovor nije postignut, pa su radnici počeli opći štrajk do ispunjenja uvjeta - isplate plaća za srpanj.

Brodogradilištu "3. maj" u utorak je deblokiran račun koji im je bio blokiran od prošloga petka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novih dvjestotinjak otkaza u pulskom Uljanik Brodogradilištu

Više od 170 radnika Uljanik Brodogradilišta dobilo otkaze

Šestorica iz afere Uljanik izlaze na slobodu, radnicima se dijele otkazi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana