Bosna i Hercegovina     | 20.08.2018. 16:15 |

General Jerkić o raspisivanju ponovnog javnog oglasa za prijem u PVS

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisalo je ovih dana ponovni javni oglas za popunu 261 upražnjenog formacijskog mjesta, odnosno za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu (PVS) u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH (OSBiH).

To je Feni danas potvrdio zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH generalbojnik Ivica Jerkić, istaknuvši da se javni oglas ovoga puta odnosi na pozicije koje trebaju biti popunjene iz reda hrvatskog naroda, a budući da je po ranijem oglasu (od 24. aprila za ukupno 815 vojnika, pripadnika svih naroda) spomenuti broj pozicija nije popunjen.  

Kako je kazao, radi se o pozicijama na više lokacija, uključujući Čapljinu, Livno, Orašje, Kiseljak , Sarajevo, Manjaču..., odnosno mjestima koja su vezana za pješadiju, inžinjeriju i vezu, te službe kao što su građevinska i saobraćajna.

General Jerkić je tim povodom pozvao sve mlade ljude da se pridruže Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, uz izraze dobrodošlice i uvjerenje da će ponovni javni oglas naići na dobar prijem i pobuditi interesovanje kod potencijalnih kandidata za profesionalnu vojnu službu.

- Vjerujemo da smo dobar ambijent za razvoj mladih ljudi i poticaj za njihov napredak i njihov doprinos, općenito, bosanskohercegovačkom društvu - poručio je Jerkić.

Inače, ponovni javni oglas/natječaj, raspisan je 16. augusta i ostaje otvoren 15 dana. Potencijalni kandidati moraju biti starosne dobi između 18 i 27 godina, a općim uvjetima je, između ostalog, predviđeno da su državljani BiH, da su zdravstveno sposobni, da se protiv njih ne vodi kazneni postupak, da imaju odgovarajuću stručnu spremu, odnosno SSS 3. i 4. stepena, neovisno o pozicijama koje se raspisuju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Položeno cvijeće na Kovačima u okviru obilježavanja 32. godišnjice formiranja Armije RBiH 

Pripadnici Oružanih snaga BiH kreću u potragu za nestalim Dragom Tanaskovićem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta