Bosna i Hercegovina     | 20.08.2018. 15:53 |

Crveni križ odao počast poginulim humanitarcima i aktivistima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Predstavnici Crvenog križa, povodom obilježavanja Svjetskog humanitarnog dana, posjetili su spomen-obilježje poginulim humanistima i aktivistima Crvenog križa na Višegradskoj kapiji na Vratniku.

Odali su počast humanistima i aktivistima koji su dali živote pomažući građanima Sarajeva u teškim danima agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao i svim humanitarnim radnicima povrijeđenim ili umrlim tokom njihovog humanog rada.

Cvijeće na spomen-obilježje na Višegradskoj kapiji položile su mješovite delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog križa (ICRC), Crvenog križa Federacije BiH, Crvenog križa Kantona Sarajevo i Crvenog križa općine Stari Grad, saopćeno je iz Crvenog križa Kantona Sarajevo.  

Svjetski humanitarni dan obilježava se s ciljem jačanja svijesti javnosti o značaju humanitarne pomoći širom svijeta i međunarodne saradnje u tom pogledu, a posvećen je i humanitarcima koji spašavaju žrtve ratova i prirodnih katastrofa podsjećajući javnost na to da se u mnogim zemljama i dalje provode humanitarne operacije čiji je cilj što brža pomoć ugroženima.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Francesco Rocca podnosi ostavku na mjesto predsjednika Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Skupština Medžlisa IZ Mostar uputila apel za izgradnju centralnog spomen-obilježja u Mostaru

Svijet 'opasno nepripremljen' za sljedeću krizu, upozorava međunarodni Crveni krst

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta