Bosna i Hercegovina     | 20.08.2018. 15:13 |

Salkić: Neka nas Bajram dodatno učvrsti i ujedini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio je čestitku muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu predstojećeg Kurban-bajrama.

- Radost najvećeg muslimanskog blagdana Kurban – bajrama i ove godine će se osjetiti na svakom pedlju naše domovine Bosne i Hercegovine. Posebno je zadovoljstvo činjenica da će bajramsku radost, zajedno sa svojim porodicama i komšijama, podijeliti Bošnjaci muslimani u bh. entitetu RS, od Trebinja, Rudog i Višegrada, preko Podrinja, Semberije, Posavine, do Doboja, Mrkonjić Grada i Krajine. Uprkos teškim vremenima i iskušenjima, njihovo žrtvovanje i neupitna borba za opstanak na svojim višestoljetnim ognjištima, inspiracija je za sve nas. Suočeni sa nepravdom, oni, zajedno s nama, nastavljaju podizati svoje porodice, školovati djecu i boriti se za sretniji život, vjerujući u izgradnju države Bosne i Hercegovine sa jednakim mogućnostima za sve njene građane - stoji u čestitci. 

Istovremeno, kako se dodaje, u svim ovim krajevima, još dugo vremena, bajramska radost će se miješati sa bajramskom tugom.

- Gotovo da ne postoji bošnjačka kuća u ovom entitetu u kojoj za bajramskom sofrom neće nedostajati neko od najmilijih. Ta bolna činjenica je posljedica agresije, etničkog čišćenja i genocida. Zbog toga, svi koji mogu, neka budu oslonac i vjetar u leđa Bošnjacima u entitetu RS, posebno u bajramskim danima, kada potvrđuju da su u svojoj vjeri, na svojoj zemlji i u svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Neka nas najveći muslimanski blagdan kao zajednicu dodatno učvrsti i ujedini, a mi pokažimo da smo dostojni emaneta kojeg su nam ostavili naši najmiliji, naši šehidi. I nikada ne smijemo i nećemo odustati, niti izdati vrijednosti za koje su mnogi živote dali - dodaje se u Salkićevoj čestitki.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nešić čestitao Uskrs

Uskrsna čestitka Federalne novinske agencije

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom