Bosna i Hercegovina     | 20.08.2018. 14:41 |

Centar za podršku djeci i roditeljima treba početi sa radom do 3. septembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Iz Općine Centar Sarajevo je saopćeno da bi Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju trebao ponovo početi sa radom do 3. septembra. 

Centar je zatvoren duže od mjesec dana, a sve zbog kvara na zajedničkim instalacijama stambeno-poslovnog objekta. Predstavnici Sarajevostana su tokom vikenda otklonili kvar i sada predstoji da se taj prostor očisti i sanira s obzirom na to da je načinjena prilična materijalna šteta.

Općina Centar je ustupila, rekonstruisala, adaptirala i opremila prostor u kojem je smješten ovaj centar, a za tu namjenu je izdvojeno oko 160 hiljada maraka.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je posjetio Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju gdje je razgovarao sa predstavnicima Sarajevostana i predsjednicom Udruženja "Colibri" koje implementira projekat u tom centru.

- Općina Centar je realizovala ovaj projekat kako bi pomogla djeci i roditeljima. Nedopustivo je da Centar ovoliko dugo ne radi i mi zahtijevamo da se sva šteta sanira što je prije moguće. I Općina će u skladu sa mogućnostima opet pomoći. Sarajevostan je sanirao kvar, ali je preostalo još mnogo posla. Međutim, sve se mora završiti do 3. septembra i to je krajnji rok. Djeca ne smiju ispaštati - naglasio je Ajnadžić, saopćeno je iz općine Centar Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Beograd: Policija podnijela prekršajnu prijavu zbog trovanja djece alkoholom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'