Sport     | 20.08.2018. 13:30 |

Marinović: Drago mi je što naši igrači napreduju u seniorsku reprezentaciju

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Selektor mlade (U-21) nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović za utakmice kvalifikacija protiv Švicarske i Rumunije ne može računati na trojicu igrača.

Dvojica su pozvana u seniorsku reprezentaciju, Eldar Ćivić i Darko Todorović, dok je Azir Muminović povrijeđen, a Marinović nakon današnjeg objavljivanja spiska naglašava da mu je drago što su dva igrača napredovala u seniorski tim.

- Drago mi je što su naša dva igrača pozvana u seniorsku. Oni su to zaslužili i to je svrha mlade reprezentacije. Ponosan sam na njih. Naravno, nedostajat će nam, ali tražit ćemo alternative, imamo nekoliko mladih igrača u timu koji trebaju da se nametnu - izjavio je Marinović i dodao da se nada da će u budućnosti biti još igrača mlade reprezentacije koji će napredovati u seniorski tim. 

Vjeruje da njegova ekipa može ravnopravno igrati sa Švicarcima i Rumunima. 

- Imamo kvalitet, a mnogo toga zavisi od zalaganja. Teško je u ovom trenutku pričati o bodovima. Sada se moramo okrenuti Švicarskoj, pa onda Rumunima - rekao je selektor BiH. 

Osvrnuo se i na poziv Amira Hadžiahmetovića, igrača Konyaspora koji je imao zdravstvenih problema. 

- Imao je problema prošle sezone, ali sada je zdrav i bori se za mjesto u timu. Meni je bitno da je on tu, jer treba nam igrač njegovih kvaliteta i iskustva, iako u veznom redu imamo dosta dobrih igrača - objasnio je Marinović. 

Mlada reprezentacija BiH će se okupiti 3. septembra u Zenici. Protiv Švicarske će igrati 7. septembra u Trening kampu Nogometnog saveza BiH s početkom u 17 sati, a protiv Rumunije u Ovidiu 11. septembra u 19 sati. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'