FENA biznis     | 20.08.2018. 12:11 |

Raiffeisen banka donacijama obilježila bajramske praznike

FENA Saopćenje

Uručena novčana podrška Udruženju Debra iz Sarajeva i Udruženju djece i osoba sa posebnim potrebama ZE-DO kantona
Donacije ukupne vrijednosti 5.000 KM
 

„Uživanje u praznicima je potpunije kada se njihova radost podijeli s onima kojima je to najpotrebnije. Iskreno vjerujem da će ove donacije doprinijeti kvalitetu svakodnevnog rada ova dva udruženja i poboljšati uslove za korisnike njihovih usluga. Zadovoljstvo mi je što i naši klijenti prepoznaju pozitivne aspekte ove prakse obzirom da bez njihove podrške ovakve aktivnosti Banke ne bi bile moguće“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke i dodao da je banka, kao dio internacionalne bankarske organizacije koja djeluje u skladu sa principima strategije održivosti, uključena u niz inicijativa i projekata kako kroz finansijsku podršku tako i kroz volonterske aktivnosti svojih zaposlenika.   

Povodom Kurban bajrama predstavnici Raiffeisen banke su posjetili Udruženje oboljelih od bulozne epidermolize “Debra” iz Sarajeva, te tom prilikom Udruženju uručili donaciju vrijednosti 2.500 KM. Cilj ovog udruženja je međusobno povezivanje oboljelih od bulozne epidermolize te organizovanje pomoći i podrške oboljelim i njihovim roditeljima. 

Donacija iste vrijednosti uručena je i prilikom posjete Udruženju djece i osoba sa posebnim potrebama ZE-DO kantona koje svoje usluge pruža djeci predškolskog uzrasta koja imaju rizik od nastajanja ometenosti, jasno izraženu ometenost i djeci kojoj roditelji ili drugi ovlašteni skrbnici ne mogu pružiti odgovarajuće uslove za njihov razvoj. 

Raiffeisen banka već niz godina sredstva namijenjena kupovini prazničnih čestitiki usmjerava u humanitarne svrhe, odnosno u donacije različitim udruženjima čiji su korisnici djeca i osobe s posebnim potrebama. Od 2012. godine do danas je u okviru ove aktivnosti donirano preko 425.000 KM, od čega donacije povodom vjerskih praznika iznose više od 200.000 KM.

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

https://raiffeisenbank.ba/

 

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Apliciranjem za Raiffeisen kreditne kartice do brojnih pogodnosti

Aktivnosti Raiffeisen banke u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije 

Iza Raiffeisen banke je još jedna uspješna poslovna godina

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom