Servisne informacije     | 20.08.2018. 07:30 |

BIHAMK - Magla u kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko prijevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Sanacioni radovi izvode se na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko, gdje se saobraća usporeno, jednom trakom. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BIHAMK - U nekim planinskim predjelima ima raskvašenog snijega na cesti

BIHAMK - Kolovoz suh i mjestimično vlažan, brojne dionice sa učestalim odronima

BIHAMK - Kolovozi jutros suhi i mjestimično vlažni, učestali odroni zemlje ili kamenja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo