Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 19.08.2018. 17:58 |

Košarkaši OKK Slobode na turnirima u Osijeku i Širokom Brijegu

FENA

TUZLA, 19. augusta (FENA) – Novi trener košarkaša OKK Slobode Josip Pandža prozivku pred početak priprema za narednu sezonu zakazao je za 22. august, saznaje Fena.

Nakon dvije sedmice rada na sticanju fizičke spreme u Tuzli, "crveno-crni" će krenuti s odigravanjem pripremnih utakmica.

- Za sada smo dogovorili osam utakmica od čega i sudjelovanje na dva turnira, u Osijeku i Širokom Brijegu – izjavio je Pandža za Fenu.

Dvije prve kontrolne utakmice rezervirane su za 8. i 9. septembar, kada u Tuzli gostuje Norrkoping, prvak Švedske.

Dvije utakmice dogovorene su s Osijekom, obje u Tuzli, 16. i 17. septembra.

Prvi od dva turnira na kojima će nastupiti Tuzlaci bit će u Širokom Brijegu, 21. i 22. septembra, uz sudjelovanje domaćina, Cibone i OKK Slobode.

Sedam dana poslije Pandža ekipu vodi na turnir u Osijek na kome će uz domaćina, još nastupiti novosadska Vojvodina i Sutjeska iz Nikšića.

- To je plan rada za sada. Što se novih igrača tiče, posljednji je došao Adam Mirković (Kakanj), koji igra na poziciji "trojke" i "četvorke" – rekao je Pandža.

OKK Sloboda nije produžila ugovore s Enesom Latifagićem (otišao u Dinamo iz Bukurešta) i Nedžadom Muratovićem, dok su osim Mirkovića došli Milivoje Božović (Kakanj), Josip Naletilić (Široki), Zlatko Jovanović (Francuska) i Mirza Hrnčić (Gradina, Srebrenik).

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'