Stranačke aktivnosti     | 18.08.2018. 15:22 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Postalo je očito da kada Milorad Dodik govori o razgraničenju na Kosovu on zapravo govori o nekakvom razgraničenju unutar Bosne i Hercegovine, što je danas i eksplicitno priznao kazavši da se za takvo razgraničenje zalaže i u Bosni i Hercegovini, pozivajući se pri tome na Vučićeve riječi da nema niko normalan ko se ne slaže sa Dodikom, kazao je danas predsjednik DF-a, Željko Komšić. 

"Mi u Bosni i Hercegovini se konačno moramo prestati zavaravati da je sve dio predizborne kampanje. Postoji jasna namjera i plan da se proces podjele naše države, koji je započet velikosrbijanskom agresijom, konačno i dovrši", rekao je Komšić. 

On smatra da Dodik neće prestati da priča o nekakvom razgraničenju, niti mu iko može zabraniti da to priča. 

"Moramo se uozbiljiti i jasno staviti do znanja da u realizaciju onoga o čemu priča ne može ući. Ukoliko nešto poput toga u svojoj ludosti Milorad Dodik pokuša, morao bi znati da će u tome biti spriječen, jer ne smije se i neće se dozvoliti nikakva demonstracija sile sa od strane njegovog režima i režima Aleksandra Vučića. Konačno zaboravite na Veliku Srbiju i vi gospodine Vučiću, i vi gospodine Dodik. To vam neće proći. Nećete više nikada postavljati bodljikave žice koje pominjete", kazao je Komšić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

DF

Vezane vijesti

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Saopćenje za javnost DF-a

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti