Bosna i Hercegovina     | 18.08.2018. 14:07 |

Nakon višemjesečne pauze, zakazana 32. redovna sjednica Skupštine BPK Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 18. augusta (FENA) - Kolegij Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, nakon sedam mjeseci, zakazao je redovnu 32. sjednicu Skupštine.

Predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća kazala je Feni da će se na sjednici zakazanoj za 24. august, naći obiman dnevni red.

- Od ukupno 10, sjednici kolegija prisustvovalo je osam članova i jednoglasno smo donijeli odluku o održavanju skupštine. Svi materijali koji su do sada prošli sjednice vlade i koji su upućeni u skupštinsku proceduru naći će se na sjednici, a riječ je o nizu prijedloga zakona i odluka kao i  izvještajima o radu javnih ustanova i preduzeća. Određene tačke vjerovatno će biti predložene i na samoj sjednici - pojasnila je Obuća.

Govoreći o intenzitetu rada Skupštine u ovo godini, ona je istakla da situacija u BPK Goražde nije jedinstven primjer u odnosu na ostale dijelove BiH.

- I u drugim kantonima postoje primjeri nefunkcionisanja zakonodavne vlasti s obzirom na to da je u toku izborna godina, tako da se to direktno održava na intenzitet rada Skupštine na što, istina, nismo ponosni. Međutim, ukoliko i nakon ove sjednice bude potrebe za zasjedanjem, bez obzira na to što je septembar mjesec predizborne kampanje, mi ćemo se sastati, kako hitne odluke ne bi čekale naredni saziv Skupštine - pojasnila je Obuća.

Predloženim dnevnim redom, na 32. redovnoj sjednici Skupštine BPK Goražde između ostalog naći će se prijedlozi zakona o izmjenama Zakona o policijskim službenicima BPK, zakona o izmjenama Zakona o sudskim taksama, Nacrt zakona o unapređenju lokalnog poslovanja BPK  kao i niz odluka. Poslanici će razmatrati i Prijedlog strategije razvoja poljoprivrede za period 2018.-2022. gdoina te izvještaje o izvršenju budžeta BPK Goražde za 2017.godinu kao i izvještaje o radu i i izvršenju finansijskih planova javnih ustanova za prošlu godinu.

Posljednju redovnu sjednicu Skupština BPK Goražde održala je u januaru. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Hadžić: Značajan broj aplikacija za zapošljavanje i samozapošljavanje iz BPK Goražde

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana