Stranačke aktivnosti     | 18.08.2018. 11:29 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Povodom posljednjeg uvježbanog recitala protiv SDP-a i Denisa Bećirovića koji je izrekao Šefik Džaferović, SDA-ov unaprijed prežaljeni kandidat za člana Predsjedništva BiH, ovim putem želimo istaknuti nešto sa čim SDA i Džeferović nisu posebno bliski, a to su činjenice. 

Nesporna je istina da SDP BiH dušom i srcem podržava kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, koja je iskazana i kroz plebiscitarnu podršku članstva, kao što ga službeno i javno podržavaju i građani i politički subjekti različitih idejnih uvjerenja. 

Za razliku od Denisa Bećirovića, Džaferović nema podršku niti ljudi iz svoje stranke. 

Trebamo li podsjećati Džaferovića da su dva druga predložena kandidata za Predsjedništvo BiH iz SDA morala odustati od kandidature kako bi uopće stvorili šansu za Džaferovića? Čak i unatoč sklanjanju sa puta popularnijih kandidata, Džaferović je "uspio" opet da dobije samo 40% glasova delegata na zatvorenoj, kontroliranoj konvenciji SDA! 

Kada već izmišlja priče o čuvanju stolica, podsjećamo Šefika Džaferovića da je njega potpredsjednik SDA Edin Ramić javno nazvao „jednim od onih koji stolicu ne daju nikome i ni za šta“. 

Za razliku od Džaferovića koji fotelju „ne da nikome i ni za šta“, upravo je Denis Bećirović glasovima „bratskih“ SDA i SDS-a smijenjen sa funkcije dopredsjedavajućeg državnog Parlamenta. Razlog je bio taj što je uvrijedio višedecenijske ljubavne partnere SDA u RS-u pismom srbijanskoj skupštini, u kojem je tražio da RS ne oslovljavaju državom! 

Za razliku od bavljenja SDP-om i Denisom Bećirovićem, Džaferović bi se trebao pozabaviti vlastitom izbornom platformom i programom, koje nema, pa zato kopira izjave i program Denisa Bećirovića i SDP-a. 

Što se tiče besmislene optužbe u vezi sa budžetom Bosne i Hercegovine, do njegovog povećanja je došlo jedino u mandatu vladavine SDP-a, dok ga SDA u trenutnom mandatu nije povećala niti za fening u odnosu na prethodnu državnu vladu! 

Na kraju, umjesto uvježbanih recitala, pozivamo masovnog uhljebitelja članova svoje uže i šire porodice, Šefika Džaferovića, da građanima konačno objasni jednu stvar. Neka građanima kaže zašto ih je uvjeravao da akcize, za čije je usvajanje sam glasao u partnerskom zagrljaju sa zastupnicima Dodikovog SNSD-a i Čovićevog HDZ-a, neće dovesti do poskupljena troškova života, što je zapravo jedino što je poraslo u trenutnom mandatu SDA?

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Nikšić:Jučerašnji sastanak je pokazao da imamo prostor za dogovor

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti