Stranačke aktivnosti     | 18.08.2018. 10:53 |

Saopćenje za javnost Ramiza Salkića

FENA Saopćenje

U organizaciji SDA Višegrad sinoć je u prepunoj sali Skupštine opštine u ovom gradu, održana tribina o aktuelnoj političkoj situaciji u bh. entitetu RS, na kojoj je govorio entitetski potpredsjednik Ramiz Salkić. 

Bila je ovo dvanaesta po redu tribina u okviru serije tribina, koje se posljednjih dana održavaju širom ovog dijela Bosne i Hercegovine, a na kojima potpredsjednik Salkić govorio o položaju Bošnjaka, sistemskoj diskriminaciji, negiranju genocida, te mogućnostima zapošljavanja u ovom dijelu zemlje. 

Na sinošnjoj tribini je ponovio da Ustav bh. entiteta RS treba promijeniti i ukloniti asimetrična rješenja u odnosnu na Ustav Federacije BiH, te da u budućnosti entitet mora imati ime koje odgovara svim građanima i konstitutivnim narodima. 

-Svi oni koji sanjaju podjelu Bosne i Hercegovine, moraju znati da se Bošnjaci u Višegradu, ali i u drugim krajevima ovog entiteta, nisu vratili da bi ponovo otišli, nego da bi zauvijek ostali na svojim ognjištima.

S druge strane, svi oni koji vole Bosnu i Hercegovinu, trebali bi uložiti više napora da zapošljavaju Bošnjake u Višegradu, ali i drugim krajevima ovog bh. entiteta, te da time podrže povratničke porodice, čime jačaju državu Bosnu i Hercegovinu.

Ovu seriju tribina mi organizujemo da bi onima koji žele da podijele ovu zemlju, poručili da su Bošnjaci svoji na svome i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Bošnjaci na Drini su na prvom bedemu Bosne i to zaslužuje posebnu pažnju i podršku. Poštovanje prema Bošnjacima na Drini, posebno zbog tragične ratne prošlosti, ali i borbe u povratku, mora se iskazivati kroz njihovo zapošljavanje i podršku u svim segmentima, uključujući i poljoprivredu, obrazovanje, kulturu i sport.  

Svi trebamo biti svjesni stravičnih zločina u Viegradu, te nikada ne smijemo odustati od borbe za istinu i pravdu. I Pionirska i Bikavac i druga mjesta ubijanja Bošnjaka Višegrada, i svi naši šehidi, zauvijek nas obavezuju da nikada ne smijemo odustati od Višegrada i svojih ognjišta i zbog toga smo mi večeras ovdje da pokažemo da nismo i da nikada nećmo odustati, poručio je u svom obraćanju potpredsjednik Salkić. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Salkić: Prijetnja Stevandića je iskazana namjera da prema meni djeluje montiranim istragom

Salkić najavio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog obilježavanja dana entiteta RS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo