Stranačke aktivnosti     | 18.08.2018. 10:53 |

Saopćenje za javnost Ramiza Salkića

FENA Saopćenje

U organizaciji SDA Višegrad sinoć je u prepunoj sali Skupštine opštine u ovom gradu, održana tribina o aktuelnoj političkoj situaciji u bh. entitetu RS, na kojoj je govorio entitetski potpredsjednik Ramiz Salkić. 

Bila je ovo dvanaesta po redu tribina u okviru serije tribina, koje se posljednjih dana održavaju širom ovog dijela Bosne i Hercegovine, a na kojima potpredsjednik Salkić govorio o položaju Bošnjaka, sistemskoj diskriminaciji, negiranju genocida, te mogućnostima zapošljavanja u ovom dijelu zemlje. 

Na sinošnjoj tribini je ponovio da Ustav bh. entiteta RS treba promijeniti i ukloniti asimetrična rješenja u odnosnu na Ustav Federacije BiH, te da u budućnosti entitet mora imati ime koje odgovara svim građanima i konstitutivnim narodima. 

-Svi oni koji sanjaju podjelu Bosne i Hercegovine, moraju znati da se Bošnjaci u Višegradu, ali i u drugim krajevima ovog entiteta, nisu vratili da bi ponovo otišli, nego da bi zauvijek ostali na svojim ognjištima.

S druge strane, svi oni koji vole Bosnu i Hercegovinu, trebali bi uložiti više napora da zapošljavaju Bošnjake u Višegradu, ali i drugim krajevima ovog bh. entiteta, te da time podrže povratničke porodice, čime jačaju državu Bosnu i Hercegovinu.

Ovu seriju tribina mi organizujemo da bi onima koji žele da podijele ovu zemlju, poručili da su Bošnjaci svoji na svome i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Bošnjaci na Drini su na prvom bedemu Bosne i to zaslužuje posebnu pažnju i podršku. Poštovanje prema Bošnjacima na Drini, posebno zbog tragične ratne prošlosti, ali i borbe u povratku, mora se iskazivati kroz njihovo zapošljavanje i podršku u svim segmentima, uključujući i poljoprivredu, obrazovanje, kulturu i sport.  

Svi trebamo biti svjesni stravičnih zločina u Viegradu, te nikada ne smijemo odustati od borbe za istinu i pravdu. I Pionirska i Bikavac i druga mjesta ubijanja Bošnjaka Višegrada, i svi naši šehidi, zauvijek nas obavezuju da nikada ne smijemo odustati od Višegrada i svojih ognjišta i zbog toga smo mi večeras ovdje da pokažemo da nismo i da nikada nećmo odustati, poručio je u svom obraćanju potpredsjednik Salkić. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Salkić: Prijetnja Stevandića je iskazana namjera da prema meni djeluje montiranim istragom

Salkić najavio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog obilježavanja dana entiteta RS

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti