Stranačke aktivnosti     | 18.08.2018. 09:55 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Sinoć je u Olovu održana promocija knjige „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“, autora prof. dr. Denisa Bećirovića. O knjizi su govorili promotori akademik prof. dr. Mirko Pejanović, prof. dr. Suad Arnautović, doc. dr. Benjamina Londrc, doc. dr. Goran Behmen, ambasador Nerkez Arifhodžić, književnik Hadžem Hajdarević i general Armije Republike Bosne i Hercegovine Mustafa Polutak. 

Autor knjige dr. Denis Bećirović je uz pozdrave mnogobrojnoj publici u Olovu, naglasio da je zadaća svih javnih dužnosnika da svakom građaninu omoguće jednake šanse za napredak i uspjeh u društvu. Napomenuo je da je dostizanje standarda za članstvo u EU i NATO primarna zadaća države, te kako jedino ovi procesi pomažu općem napretku zemlje, osiguravaju sigurniju budućnost za našu djecu i svima omogućavaju bolji život. 

Dr. Bećirović je poručio da u procesu euroatlantskih integracija nema mjesta za ideološka i druga sukobljavanja, koja su sama po sebi neprijatelji ovih nužnih, pozitivnih integracijskih procesa. Na kraju je autor naglasio potrebu okupljanja svih proevropskih snaga koje će imati politički kapacitet da premoste razlike i u prvi plan stave interese građana i države, jer procese euroatlantskih integracija ove snage mogu iznijeti samo zajedno, a nikako ako su podijeljene i suprotstavljene. 

Naredna promocija knjige prof. dr. Denisa Bećirovića će biti održana u Tuzli, u nedjelju 19.08.2018. godine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Nikšić:Jučerašnji sastanak je pokazao da imamo prostor za dogovor

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti