Servisne informacije     | 18.08.2018. 09:22 |

U BiH jutros pretežno sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je većinom pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima dosta magle i niske naoblake.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Sokolac 12, Ivan-sedlo i Livno 14, Bugojno 15, Sarajevo 16, Bihać i Srebrenica 17, Sanski Most i Tuzla 18, Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Trebinje 20, Brčko 21, Gradačac 22 i Mostar 24.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 3hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni i Hercegovini danas prijepodne će većinom preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle i niske naoblake koji će se u centralnim i istočnim područjima duže zadržati. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu BiH su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno u jutarnjim satima. Tokom dana preovladavat će sunčano s malom oblačnosti. Više oblačnosti ponovo će biti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu