Stranačke aktivnosti     | 17.08.2018. 21:28 |

Saopćenje za javnost SBB BiH

FENA Saopćenje

Prepune dvorane na skupovima SBB-a u Hadžićima i na Ilidži: Zemlju ćemo povesti stabilnim evropskim putem!

 

Na večerašnjim unutarstranačkim savjetovanjima u Hadžićima i na Ilidži u dupke punim dvoranama gdje su mnogi članovi i simpatizeri SBB-a ostali u holovima i ispred objekata, praćen ovacijama prisutnih, predsjednik SBB-a Fahdrudin Radončić je odgovorio na pitanje kuda želi da vodi Bošnjake:

- Želim da svoj narod vratim na veliku političku scenu i izvučem ga iz samoizolacije u koju je doveden pogrešnom politikom. Bošnjaci su uvijek bili i trebaju ostati na pravoj strani istorije.

Želimo da budemo upamćeni kao neko ko je smirio tenzije i donio korist i prosperitet svima.

Zato Bošnjacima i BiH u ovim teškim vremenima nisu potrebni anonimusi i budžetski paraziti na mjestu predsjednika, već uspješni privrednici, intelektualci, regionalno prepoznatljivi političari sa jakom ličnom referencom koju poštuju i Srbi i Hrvati ali i svi drugi.

Bošnjake ne mogu voditi oni koji nikada nisu bili lideri, oni koji nisu zaposlili niti jednog radnika i isplatili plaću drugom čovjeku, odnosno, Bošnjacima neće upravljati nerealizirani pojedinci iz rezervnog partijskog ešalona, koji će po svoje mišljenje ići kod svojih stranačkih predsjednika.

Našoj zemlji trebaju lideri koji su svoj kapacitet pokazali u teškim tržišnim uslovima zapošljavanja i otvaranja stotina ili hiljada novih radnih mjesta, koji stvaraju nove vrijednosti, i stoga uopće ne čudi što se na čelu mnogih evropskih zemalja ili SAD nalaze uspješni industrijalci ili bivši korporativni lideri.

SBB  želi da bude kičma buduće vlasti - a ne da upada u tuđe vagone kako se ranije dogodilo. Imamo najbolje kandidatske liste i sposobne ljude koji ovu zemlju mogu povesti stabilnim evropskim putem, gdje će ekonomski patriotizam biti ideja vodilja bolje i uspješnije BiH, poručio je Radončić.

On je u svom govoru članovima i simpatizerima SBB-a, posebno insistirao na borbi protiv korupcije. Kao primjer uspješne borbe protiv korupcije u državnim institucijama naveo Makronov zakon u Francuskoj.

 - Primjer jedne uređene zemlje kakava je Francuska, gdje je predsjednik Makron predložio zakon da svako od državnih političara ili funkcionera koji zaposli svoje rođake u državnim institucijama, može dobiti i do tri godine zatvora, jedno je od spasonosnih antikoruptivnih rješenja za BiH i naš narod i prestanak torture nad građanima i nepoćudnim firmama koju vrši pet vladajućih režimskih familija.

Kada usvojimo taj zakon, ja mislim da bi neki predsjednički kandidati, zbog toga koliko su zaposlili svoje najbliže i šire familije u državne institucije, retroaktivno mogli dobiti i po 500 ili 600 godina zatvora, jer su zaposlili između 200 i 300 članoba svoje porodice po tužilaštvima, sudovima, parlamentima, državnim agencijama i svugdje gdje se živi od budžeta, kazao je Radončić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Tročlana radna grupa SBB-a održala sastanak u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB-a

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti