Stranačke aktivnosti     | 17.08.2018. 16:05 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

 

Dokle više tolerisanje propusta Centralne izborne komisije? Ili je u pitanju neznanje ili svjesna opstrukcija predstojećih opštih izbora za račun vladajućih stranaka? Lopovluci, prevare i krađe postaju sve očitiji!

Danas je počelo štampanje glasačkih listića, a sve stranke, među kojima i naša su dobile mogućnost imati svog posmatrača koji će nadzirati taj proces. Nakon što smo ispunili sve formalne uvjete CIK-a, odredili naše posmatrače, od istog CIK-a dobili akreditacije - desilo se danas da je štampanje počelo, a da naš posmatrač o tome nije ni obaviješten, što je bila CIK-ova obaveza. Naša saznanja govore da nismo jedina stranka kojoj se to desilo!

Demokratska fronta upozorava da je na ovaj način Centralna izborna komisija direktno prekršila Zaključke državnog parlamenta!

Ovim putem pozivamo i Tužilaštvo BiH da reaguje na ovu neviđenu blamažu ili smišljeni scenario i otvori istragu i počinioce ovog "previda"drastično kazne. Ovo je primjer direktnog udara na sistem i flagrantno kršenje svih zakonskih normi!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti