Servisne informacije     | 17.08.2018. 14:22 |

U Bosni sutra umjerena naoblaka, u Hercegovini sunčanije prijepodne

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) - U Bosni će sutra preovladavati umjerena naoblaka. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake.

U Hercegovini prijepodne bit će pretežno sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se na prognoziraju na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena. Najviša dnevna većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

U Sarajevu će sutra biti većinom sunčano s umjerenom oblačnosti. U ranim jutarnjim satima pretežno oblačno vrijeme. Na području grada moguć je pljusak s grmljavinom u poslijepodnevnim ili večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo 23, Livno i Sokolac 25, Bihać, Bugojno i Sarajevo 26, Srebrenica 27, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 29, Doboj, Tuzla, Zenica i Zvornik 30, Banja Luka i Gradačac 31, Bijeljina i Brčko 32 i Mostar 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta