Bosna i Hercegovina     | 17.08.2018. 12:46 |

Sve više ribara i kupača na jezeru Zanesovići kod Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 17. augusta (FENA) - Jezero Zanesovići kod Bugojna postaje sve atraktivnije za ribare, ali i za sve ostale ljubitelje prirode i građane koji ovo mjesto posjećuju kako bi se okupali i osvježili u vrelim ljetnim danima.

Da je tako i da bi ubuduće moglo ponuditi puno više svima koji ga posjećuju potvrdio je Feni predsjednik Sportsko-ribolovnog društva u Bugojnu Derviš Druško.

-Ovo je jedno od najljepših jezera koje je puno ribe, soma, smuđa, amura, šarana, babuške, zlatovčice i drugih, tako da je prava atrakcija za sve naše članove, ali i brojne goste koji ovdje dolaze iz drugih bh. sredina - kazao je Druško.

Upravo zbog bogatog ribljeg fonda, ali i druženja s ribarima iz Bugojna i okolnih mjesta, te prirode koja se rijetko gdje može vidjeti, jezero Zanesovići posjetio je i Sead Deljkić iz Busovače.

-Kolega Bajro Polutan i ja došli smo prvi put. Sviđa nam se, društvo je dobro, a okolina fantastična. Planiramo dolaziti i dalje. Inače, najčešće lovimo ribu na Rami, odnosno Ramskom jezeru - kazao je.

Dodaje da se ribarenjem bavi već dvadesetak godina, te da je do sada imao nekoliko veoma značajnih trofeja.

-Ulovio sam dosta smuđeva teških u prosjeku oko devet kilograma, ali i dva šarana, koje sam vratio ponovo u vodu. Jedan je bio težak više od 18, a drugi oko 22 kilograma - kaže Druško.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo