Stranačke aktivnosti     | 17.08.2018. 11:40 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Usljed samovolje i bahatosti lokalnih čelnika Općine Novi Grad, zabranjena je naša Tribina u Mjesnoj zajednici Švrakino selo III, planirana za 16.08.2018. godine

Vladajući SDA-SBB režim boji se slobode govora. Širenje nepoželjnih informacija o korupciji političkog vodstva i stavljanje ličnih interesa iznad interesa političke zajednice, delegitimizira njihovu moć i potkopava im ionako narušenu stabilnost. Stoga, tribina Naroda i Pravde nije mogla biti održana jer novogradski čelnici nisu dozvolili da se koristi prostor Mjesne zajednice Švrakino, iako su preduzete sve zakonom predviđene mjere i najave, kako bi tribina bila održana u skladu sa zakonom. 

Elmedin Konaković se ispred zaključane MZ zahvalio građanima koji su došli na tribinu, te ukazao na činjenicu da aktuelne vlasti u Novom Gradu pokušavaju na svaki način da opstruiraju rad Naroda i Pravde. Načelnik Efendić, njegov šef i saradnici nam ne dozvoljavaju da govorimo o dobrim i lošim iskustvima i da govorimo kako je ovo naše društvo moguće mijenjati nabolje, a sve u interesu građana. Jer navodno, kako kažu Novi Grad nije mjesto za skupove političkih partija. Istovremeno se u sali općine Novi Grad dozvoljava promocija kandidata za člana predsjedništva. Također, Konaković je naglasio da su u ovoj Općini imali problema kada su tražili pult za prikupljanje potpisa podrške. Oni nam nisu dali lokacije, a mi smo ipak za sedam dana uspjeli skupiti 11.500 potpisa. Tako da koliko god oni branili da se ova priča dešava, ona se ipak dešava. Iskazao je žaljenje zbog situacije u kojoj se na ulici delegiraju neka ozbiljna pitanja, ali je rekao da će uskoro obezbijediti prostor ili u Mjesnoj zajednici ili u nekom drugom mjestu kako bi se glas Naroda i Pravde ipak čuo, kao i svih građana ove sarajevske općine.

Postupak zabrane korištenja javnog prostora koji treba biti u službi građana, od strane vladajućih stuktura, je pravi pokazatelj njihove nespremnosti za suočavanje sa realnošću. Bez obzira na sve to, glas naroda se čuje i čut će se još više i to niko ne može spriječiti, pa ni nezakonitim zabranama i opstruiranjima. Izbori u oktobru će to i pokazati.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana