Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 17.08.2018. 11:17 |

Saudijska Arabija donira 100 miliona dolara za borbu protiv IS-a

FENA Internet

RIJAD, 17. augusta (FENA) – Saudijska Arabija donirala je 100 miliona američkih dolara globalnoj koaliciji za borbu protiv  Islamske države (IS), saopćila je Saudijska novinska agencija.

Donacija će biti uložena u stabilizaciju projekata u oslobođenim područjima u sjeveroistočnoj Siriji, navodi se u saopćenju.

Ovo je dosad najveći doprinos koaliciji, što je zapravo ispunjenje obećanja saudijskog ministra vanjskih poslova Adela Al-Jubeira koje je dao tokom ministarske konferencije globalne koalicije održane u Briselu u julu ove godine.

Donacija Saudijske Arabije će igrati ključnu ulogu u nastojanju koalicije da revitalizuje zajednice, kao što je Raqqa, koje su uništili pripadnici samoprozvane Islamske države.

Sredstva će se uložiti u projekte, odnosno za  za obnovu životnih uslova i osnovnih usluga u oblastima zdravstva, poljoprivrede, električne energije, obrazovanja, prijevoza i uklanjanje ruševina, prenosi Xinhua.

Saudijska Arabija je član i podržava koaliciju od osnivanja 2014. godine .

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saudijska Arabija objavila da će Ramazanski bajram početi u srijedu

Bin Salman: Neophodan dijalog između Indije i Pakistana

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'