Bosna i Hercegovina     | 17.08.2018. 10:32 |

Vlada FBiH o davanju garancije za kredit za izgradnju Bloka 7 TE Tuzla

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. kolovoza (FENA) – Vlada Federacije BiH, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, razmatrat će Prednacrt zakona o posredovanju u prometu nekretnina, nakon što je kroz Reformsku agendu za period 2015. - 2018. godina kao strateški prioritet identificirala intenziviranje privrednog razvoja i jačanje unuarnje društvene stabilnosti Federacije BiH, kao i iniciranje i provođenje reformi usklađenih s potrebama Bosne i Hercegovine na putu ka Europskoj uniji.

Federalna vlada razmatrat će Prijedlog odluke o davanju garancije u korist kineske Izvozno-uvozne banke (CEXIM BANK) za kreditno zaduženje JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo za realizaciju projekta izgradnje Bloka 7 - 450 MW TE Tuzla u iznosu do 613.990.000 eura, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o činovima službenika sudske policije Federacije BiH. Osnovni razlog za ovo je potreba za izmjenama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Sudske policije u FBiH zbog formiranja nove osnovne organizacijske jedinice (Ured glavnog zapovjednika), te novih stanica Sudske policije Srebrenik, Bihać i Čitluk, sa sjedištima u općinskim sudovima.

Vlada Federacije BiH upoznat će se i s informacijom o izvršenim korekcijama teksta dokumenta "Okvirna energetska strategija Bosne i Hercegovine do 2035. godine".

Na inicijativu Federalnog ministarstva kulture i sporta, članovi Vlade izjasnit će se o prijedlozima 25 odluka o novčanim nagradama sportašima, trenerima, klubovima i sportskim organizacijama, u ukupnom iznosu od 269.750 KM.

Danas će se Vlada izjasniti i o donošenju Odluke o uspostavi, upravljanju, održavanju i korištenju informacijskog sustava u šumarstvu (ISŠ) Federacije BiH, kojim upravlja Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Riječ je o sustavu koji osigurava neophodne informacije o stanju i promjenama šumskog fonda za potrebe planiranja, praćenja stanja, kontrole i izvještavanja, kao i točnost, kvalitetu, zaštitu podataka i njihovu dostupnost pod jednakim uvjetima ovlaštenim korisnicima, primjenu jedinstvenih standarda i razmjenu podataka i dokumenata.

Na prijedlog Federalnog ministarstva financija, u dnevni red uvrštene su informacije o izvršenju Proračuna FBiH i o javnim prihodima za prvih šest mjeseci 2018. godine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo