Bosna i Hercegovina     | 17.08.2018. 10:09 |

Počela 153. sjednica Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. klolovoza (FENA) – Vlada Federacije BiH će, na sjednici koja je započela danas u Mostaru, razmatrati Nacrt odluke o odobravanju Odluke o izdavanju garancije Federacije BiH u korist Izvozno- uvozne banke Kine za kreditno zaduženje Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo.

Također, Vlada Federacije će razmatrati Nacrt odluke o davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo kod Izvozno-uvozne banke Kine za Projekta izgradnje bloka 7 - 450 MW TE Tuzla.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjeni i dopuni Privremenog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Tijekom sjednice Vlade, bit će, između ostalog, podneseno i Izvješće o radu Drugostupanjske stambene komisije za dodjelu zamjenskih stanova, dodjelu stanova i obnovu ranije zaključenih ugovora o korištenju stanova iz stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane i Vojske Federacije Bosne i Hercegovine za razdoblje 15. siječnja do 13. krpnja ove godine.

 Prema dnevnom redu, Vlada će razmatrati Informacija o zahtjevu Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine za podršku i ispomoć u ljudstvu Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine kao i  Informaciju o kupoprodaji zgrade za trajni smještaj Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, s Prijedlogom odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje Ugovora o kupoprodaji zgrade za trajni smještaj Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu. 

 Federalna vlada će razmatrati i niz prijedloga o dodijeli nagrada za sportske klubove s područja Federacije BiH. 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana