Servisne informacije     | 17.08.2018. 07:13 |

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Izačić i Brod

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) - Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini, posebno prema lokalnim izletištima i graničnim prijelazima.

Trenutno je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog izvođenja radova na području Hrvatske. 

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku i Kakanj-Visoko (most u blizini petlje Visoko), kao i dionice magistralnih puteva: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Karanovac-Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-6 Domanovići-Stolac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izvještaj Svjetske banke - Širi se jaz između bogatih i siromašnih

Svjetska trgovinska organizacija predviđa oporavak trgovine

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana