Bosna i Hercegovina     | 16.08.2018. 17:40 |

Goraždanska policija u mjestu Vranovina pronašla zasade indijske konoplje

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 16. augusta (FENA) - Policijski službenici Odsjeka za organizovani kriminal i droge MUP-a Bosanskopodrinjskog kantona (BPK)  Goražde, na osnovu operativnih saznanja, na lokalitetu Vranovine (Grad Goražde) pronašli su 25 zasada biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Na pres-konferenciji u MUP-u BPK Goražde, kojoj su prisustvovali kantonalni tužilac Predrag Golubović i šef Odsjeka za organizovani kriminal i droge MUP-a BPK Goražde Elvedin Hubanić, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku Mirsad Kamenica kazao je da su  policijski službenici Odsjeka za organizovani kriminal i droge Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, zajedno sa kantonalnim tužiocem te uz asistenciju policijskih službenika Jedinice za podršku,  u blizini lokaliteta gdje se nalazi pomenuti zasad, zatekli osobu inicijala P.A. iz Sarajeva.

U razgovoru sa policijskim službenicima, P.A. je priznao da je on zasadio i uzgajao navedene biljke.

Nakon uviđaja, pomenute biljke, kao i predmeti koji su korišteni kod zasada i i uzgoja biljki su izuzeti.

Privremeno oduzete materije biće dostavljene na vještačenje Centru za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja FUP-a Sarajevo, a nakon obavljenog vještačenja u Kantonalnom tužilaštvu Goražde.

 P.A. je lišen slobode i protiv njega će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'