Stranačke aktivnosti     | 16.08.2018. 15:15 |

Saopćenje za javnost kandidata za predsjednika/potpredsjenika RS-a

FENA Saopćenje

U organizaciji SDA Doboj sinoć je u ispunjenom Domu kulture u mjestu Ševarlije, održana tribina na temu „Aktuelna politička situacija u bh. entitetu RS“, na kojoj je govorio entitetski potpredsjednik Ramiz Salkić. 

Salkić je u svom obraćanju naglasio da je Doboj jedan od najboljih primjera kako se Bošnjaci trebaju organizovati u ovom entitetu, ali i kako se susjedne općine iz FBiH trebaju odnositi prema Bošnjacima koji žive na ovom području. 

-Moramo nastaviti ustrajnu borbu i tražiti načine da obezbijedimo više radnih mjesta za naše ljude koji žive na ovim prostorima. Naši ljudi koji su se vratili na svoja ognjišta, a koji su i danas ugnjetavani od onih koji baštine ideje i streme ka ciljevima od 9. januara 1992. godine, zaslužuju veću pažnju onih koji vole državu Bosnu i Hercegovinu i koji se bore za našu domovinu, kazao je Salkić. 

On je sve pozvao da, svako iz svog domena i u skladu sa svojim mogućnostima, pomogne razvoj, zapošljavanje i ostanak Bošnjaka na teritoriji BiH koja se trenutno zove RS. 

-Samo tako možemo ojačati našu domovinu, ojačati one koji vole ovu zemlju, ali i oslabiti one koji zagovaraju separatizam, radikalizam i podjelu naše domovine. Uz ekonomsko jačanje i zapošljavanje, mi moramo nastaviti našu borbu za istinu i pravdu i nikada ne smijemo dozvoliti da laž pobijedi istinu. Ovih dana je, nažalost, postalo dominantno širenje laži, ali i to će proći. I to ćemo mi prebroditi, kao i sve druge nedaće do sada, kazao je Salkić. 

Na sinoć održanoj tribini u Doboju, prisutnima se, između ostalih, obratio i Adil Osmanović, ministar BiH i zamjenik predsjednika SDA. 

Tribina u Doboju je bila deseta po redu u okviru serije tribina koje se održavaju širom ovog dijela Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika RS.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Salkić uputio čestitku povodom Dana Bošnjaka

U Tuzli predstavljanje knjige 'Genocidna namjera – Bratunac 1992.' Ramiza Salkića

Salkić pozvao međunarodnu zajednicu da radi na eliminaciji posljedica genocida

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!