Stranačke aktivnosti     | 16.08.2018. 15:13 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Mario Vukasović: Ko doktorima nauka ne da posao i na nalazištima butmirske kulture gradi Hotele, ne zaslužuje da bude išta u ovoj zemlji

Edin Veletovac je prošle godine sa 28 godina postao najmlađi doktor historijskih nauka na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevo i proteklih godinu dana radio je u Muzeju Sarajeva.

Shoddno svojim kompetencijama i iskustvu aplcirao je na konkurs koji je Muzej raspisao na dvije pozicije: kustos za porijeklo i kretanje stanovništva te muzejski pedagog.

Nije primljen. Potvrdile su se njegove sumnje da će biti primljene dvije osobe čije je zaposlenje dogovoreno ranije, politički, i bez potrebnih kvalifikacija.

Primljene kandidatkinje nisu čak bile ni druge po propozicijama konkursa niti su trebale biti uzete u razmatranje.

Mario Vukasović, zastupnik Naše stranke u Skuštini Kantona Sarajevo, komentirao je ovaj slučaj: “Vjerujem da je rješavanje problema korupcije i nepotizma pri zapošljavanju glavni problem u KS koji se mora riješiti ako želimo zaustaviti propadanje. Riješit ćemo ga strožijom kaznenom politikom za učinioce koruptivnih djela. Šta ako Edin, po uzoru na stotine i hiljade drugih, sutra napusti zemlju? Prema evidenciji koju sam dobio iz Službe za zapošljavanje, osim njega, nema više niti jednog doktora iz njegove oblasti na evidenciji. Ljudi koji nas vode, koji doktorima historije daju odbijenice za posao, a na nalazištima Butmirske kulture stare preko 7000 godina grade hotele, nisu dostojni da vode ovu zemlju i da se o njoj brinu. Mi se moramo pobrinuti za njih adekvatnim kaznama, zatvorskim, ali prije svega neglasanjem za njih na predstojećim izborima.”

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta