Stranačke aktivnosti     | 16.08.2018. 11:57 |

Priopćenja za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

Predstavnici Koalicije Hrvatsko zajedništvo, predvođeni kandidatkinjom HDZ-a 1990 za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH dr. Dianom Zelenikom i predsjednikom Koalicijskoga vijeća Martinom Ragužem nazočili su, u povodu Velike Gospe, svetoj misi u svetištu Kraljice mira u Međugorju koju je, uz koncelebraciju više svećenika predslavio fra Ante Kutleša, dugogodišnji misionar u Africi.

Ponizno i dostojanstveno, kako i priliči ovome velikom blagdanu, svi su se zajedno pomolili pred kipom Kraljice mira pred crkvom sv. Jakova u Međugorju, sudjelovali u euharistijskom slavlju, a zatim se uputili, zajedno s mnoštvom vjernika pred kip Uskrsloga Krista iza Međugorske crkve gdje su, u tišini iskazali svoje molitve Uskrslome Kristu.

U kratkoj šetnji Međugorjem, zadržali su se u prijateljskim razgovorima s vjernicima, a nakon toga otišli svojim obiteljima.

Među predstavnicima Koalicije, među ostalima, još su bili Pero Barbarić Pepi, predsjednik HKDU-a-HRAST, Nikola Raguž, predsjednik HSP-a BiH, Miljenko Miloš, predsjednik UHSP-a,
Ivica Gašpar, glavni tajnik HDZ-a 1990 i voditelj Informativno-promidžbenoga ureda Koalicije Hrvatsko zajedništvo Zdravko Nikić.

Drugi predstavnici Koalicije blagdan Velike Gospe proslavili su u svojim mjestima ili obližnjim svetištima, dok su neki, ispunjavajući svoj zavjet, otišli na hodočašće u svetište Gospe Sinjske u Sinju i ostala marijanska svetišta.

Kandidatkinja HDZ-a 1990 za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH dr. Diana Zelenika, koju podržavaju i sve ostale stranke Koalicije, izjavila je kako su ovim putem željeli slaveći svetu misu s običnim vjerničkim pukom pokazati kako su dio toga puka, kako samo s narodom i uz narod mogu postići rezultate za njegovo bolje sutra, jer, kako je naglasila, narodu treba služiti i osluškivati njegov glas, a ne vladati njime, kako to rade današnji vlastodršci, što se ogleda u velikom siromaštvu, odlascima iz BiH, korupciji na svakome koraku, a i u zavođenju svojevrsne strahovlade, čemu konačno mora doći kraj jednom zauvijek.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana