Bosna i Hercegovina     | 19.08.2018. 13:27 |

Akcija prikupljanja školskog pribora za mališane iz socijalno ugroženih porodica

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 19. augusta (FENA) - Imajući u vidu da početak školske godine nosi i značajne finansijske izdatke za roditelje, humanitarna organizacija studenata "Ruku na srce" i ove godine organizira akciju prikupljanja školskog pribora za mališane iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo.

Iz ove organizacije pozivaju građane i predstavnike kompanija da uzmu učešće u ovom humanitarnom projektu "Opremimo djecu za školu" i svojim donacijama do 8. septembra djeci uljepšaju početak školske godine.

Cilj akcije je pomoći djeci iz porodica teškog materijalnog stanja, kako bi mališani opremljeni krenuli u novu školsku godinu.

- Cilj našeg projekta je mališanima različitih uzrasta, osnovcima i srednjoškolcima iz socijalno ugroženih porodica obezbijediti školski pribor kako bi imali sve što im je potrebno za još jednu uspješnu školsku godinu. Posebno nas raduje pomoći prvačićima sa kojima se zajednički radujemo njihovom početku školovanja - izjavila je za Fenu predsjednica Udruženja "Ruku na srce" Najla Hrustan.

Naglasila je da broj mališana, kojem će Udruženje ovim projektom pomoći, zavisi od broja donacija.

- Ovo je već peta godina kako "Ruku na srce" organizira ovaj projekat i svake godine imamo sve veći broj donacija. Kako sada stvari stoje, i ove godine će broj donacija biti veliki. Već sada nam se javljaju humani ljudi koji žele pomoći i jako smo zahvalni svim našim donatorima - kazala je Hrustan.

Sve donacije školskog pribora kao i školskih knjiga zainteresirani građani i kompanije mogu predati u prostorije Udruženja "Ruku na srce“ na adresi Esada Pašalića 8 na Dobrinji subotom i nedjeljom u periodu od 10.00 - 12.00 sati ili bilo kome od članova Udruženja u nekom drugom terminu.

Za tu namjenu otvoren je i žiro račun Udruženja (1990490056036171, Sparkasse Bank s naznakom: Za akciju prikupljanja školskog pribora). Više informacija zainteresirani mogu dobiti putem telefona: 061/338-657; emaila rukunasrce@gmail.com ili putem poruke na Fan Page-u.

Udruženje "Ruku na srce" djeluje pod motom "Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim". Volonteri ovog udruženja tokom cijele godine pomažu socijalno ugroženim porodicama kroz više projekata i na različite načine, a na jedan su, kako kažu, najponosniji.

- Nakon podjele školskog pribora već nam slijede pripreme za naš najveći projekat "Nijedno dijete bez paketića". To je projekat koji nas je okupio i na koji smo najponosniji. U decembru prošle godine smo novogodišnjim paketićem obradovali oko 1.700 djevojčica i dječaka i nadamo se da će isto biti i ove godine. Pozivamo sve koji žele biti dio nečega humanog da nam se pridruže. Uz rad i zabavu trudimo se činiti ljude, a posebno djecu, sretnim - zaključila je Hrustan za Fenu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo