Kultura     | 15.08.2018. 15:35 |

Jajčanka Naida Ribić poklonila specijalne naočale Gradskoj biblioteci Zenica

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. augusta (FENA) - Humanitarka, novinarka i pjesnikinja Naida Ribić iz Jajca, koja godinama živi u Holandiji, donirala je direktoru Gradske biblioteke u Zenici (GBZ) Harisu Abdagiću specijalne naočale za Odjel za slijepa i slabovidna lica ove biblioteke, koji broji oko 500 naslova prilagođenih tim osobama.

- Kada sam za Bajram bila u Zenici, na dodjeli paketića za djecu, rekla sam bivšem direktoru a sada zaposleniku GBZ-a Midhatu Kasapu da sam donijela jedne specijalne naočale koje se ne mogu kupiti, nego se trebaju poručiti u specijalnoj fabrici i ja sam jedne takve dobila. Rekla sam da tražim kome da ih poklonim - kazala je ona.

Ribić napominje kako je, upravo na prijedlog svog zeničkog prijatelja, naočale odlučila pokloniti članovima GBZ-a. Ovakve naočale, istakla je, koštale bi 1.000 eura.

- Možemo mi svi puno više da uradimo za one kojima je to potrebno - istakla je, dodavši da se upravo vratila iz Maglaja, gdje je imala premijeru svog dokumentarnog filma "Alisin izlazak u svijet", a koji je također humanitarnog karaktera.

Kako je istakao Kasap, za sve koji koriste usluge Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica članarina je besplatna.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Spahić: 'Knjige, memorija i mediji', moto sarajevskog sajma knjiga 2025.

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije