Sport     | 15.08.2018. 14:43 |

Slišković: Izgubili smo dobru atmosferu i pobjednički mentalitet

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 15. kolovoza (FENA) - Blaž Slišković izjavio je kako se četvrti put vraća u Zrinjski jer se osjeća dužnim pomoći klubu kojeg voli.

Na konferenciji za novinare uoči uzvratne utakmice trećeg pretkola Europske lige protiv bugarskog Ludogoretsa, Slišković je kazao kako atmosfera među "Plemićima" u ovom trenutku nije na nivou pobjedničke ekipe iz proteklih godina.

Ozljede i ritam od dvije utakmice tjedno na početku sezone ostavile su traga na igračima Zrinjskog, kazao je Slišković, dodavši kako je evidentan i pad motiva kod nekih igrača koji su proteklih sezona bile udarne igle šampionske momčadi.

Trener Zrinjskog naveo je primjer Slobodana Jakovljeveća, Nemanje Bilbije i Miloša Filipovića koji su protekle sezone, po njegovim riječima, bili najbolji igrači Premijer lige BiH na svojim pozicijama, no nisu uspjeli naći novi angažman i napraviti iskorak u svojim karijerama, što se odrazilo i na njihove izvedbe u novoj sezoni.

Slišković je kazao kako ne žali što je prije dva mjeseca odlučio napustit klupu Zrinjskog te da je za njega osobno to bila dobra odluka.

- Nakon dosta razmišljanja odlučio sam prihvatiti ponudu kluba i vratiti se u ovom teškom trenutku. Smatram kako je moja obveza vratiti se, jer ja najbolje poznajem ove momke, poznajem njihovu dušu i karakter, i što im u ovom trenutku nedostaje da se izvuku iz ove situacije. Vjerujem da u što kraćem roku mogu vratiti situaciju na onakvu kakva je bila prije dva-tri mjeseca kada je Zrinjski osvojio naslov prvaka - poručio je.

Dodao je kako se nada da će uspjeti vratiti Zrinjski na pobjedničke staze do reprezentativne stanke u rujnu, a u slučaju da u tome ne uspije, najavio je kako će se još jednom povući.

Slišković se na klupu Zrinjskog vratio svega tri dana prije uzvrata protiv Ludogoretsa i pred njim je zadatak vratiti vjeru u momčad i pokušati napraviti podvig protiv bugarskog prvaka koji brani prednost 1:0 iz prvog susreta.

To neće biti nimalo lak zadatak jer je Ludogorets, po Sliškovićevim riječima, u posljednjih desetak godina postao značajan faktor ne samo na Balkanu već i Europi.

Ipak, trener Zrinjskog vjeruje kako to nije nemoguć zadatak te da uz maksimalan angažman Zrinjski može preskočiti još jednu europsku prepreku i plasirati se u playoff rudnu Europske lige.

Utakmica Zrinjski – Ludogorets igra se u četvrtak od 20 sati, na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, jer stadion pod Bijelim Brijegom ne ispunjava Uefine norme za ovu fazu natjecanja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HŠK Zrinjski: Igrači, treneri i osoblje FK Velež ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi

Zrinjski kritizirao medije: Frapantna razina neprofesionalnosti

Navijači Zrinjskog upali na teren po završetku utakmce

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'