Bosna i Hercegovina     | 15.08.2018. 14:37 |

Savez RVI paraplegičara FBiH traži mjere za negiranje zločina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - Savez RVI paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine smatra da je krajnje vrijeme da međunarodne institucije, prije svega, jasno odrede mjeru svakome onome ko na bilo kakav način pokušava negirati zločine počinjene nad nedužnim građanima Bosne i Hercegovine.

Taj se Savez oglasio povodom odluke Skupštine Republike Srpske o događajima u i oko Srebrenice u periodu od 10. do 19. jula 1995. godine.

- U ovom slučaju, cijelom svijetu jasno je, da je Srebrenica simbol stradanja Bošnjačkog naroda. Cijeli svijet zna da je entitet RS nastao na genocidu i da je on šta drugo do genocidna tvorevina. Potpuno je jasno i vlastima ovog bh. entiteta koji pokušavaju na sve moguće načine, ako ništa, umanjiti količinu zla koje su počinile politike 90-tih godina. Sličnu politiku ove vlasti negiranjem genocida vode i danas - saopćeno je iz Saveza.

Savez podsjeća je "pametnije i korisnije za sve nas na ovim prostorima, da svi oni koji su na bilo kakav način učestvovali u zločinima, shvate da ponovno vrijeđanje osjećanja žrtava genocida nije dobro, da se neće tolerisati u nedogled i da je to zadnja- crvena linija (ili bi trebala biti) za sve normalne ljude u ovoj državi i svijetu".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nikšić i Lokmić s predstavnicima Saveza RVI paraplegičara o poboljšanju položaja ove populacije

Aganović ponovo izabran za predsjednika Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH

Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH uputio otvoreno pismo visokom predstavniku

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta