Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 15.08.2018. 13:57 |

Među stradalima u urušavanju mosta u Italiji i troje državljana Francuske

FENA Internet

PARIZ, 15. augusta (FENA) – Među žrtvama stradalim pri urušavanju mosta u Genovi bila su i tri francuska državljanina, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Francuske. 

-Ostajemo u kontaktu sa talijanskim vlastima kako bismo utvrdili mogućnost i drugih žrtava koji su državljani Francuske. Ministarstvo vanjskih poslova, naša ambasada u Rimu i naš konzulat u Milanu nastavljaju da prate situaciju u Genovi - navodi se u saopćenju za javnost, prenosi Xinhua.

Jučer se urušio dio autoputa dugačak 80 metara, izazivajući pad vozila s mosta.

Smrtno su stradale 42 osobe, prema posljednjim podacima, u ovoj "ogromnoj tragediji", kako je nazivaju italijanske vlasti.

-Broj poginulih u urušavanju vijadukta u Genovi porastao je na 42, a potraga za žrtvama i dalje traje - rekao je u srijedu glavni gradski tužitelj. 

-U ovom trenutku znamo za 42-oje poginulih, uključujući troje maloljetnika -rekao je tužitelj Francesco Cozzi za RAI, dodajući da su to privremeni podaci.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sedam poginulih kada je trkaći automobil udario u publiku u Šri Lanki

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta